Pénz- és tőkepiac

Az OTP és a KDB Bank üzleti együttműködési megállapodást kötött

Az OTP Bank és a Korea Development Bank (KDB Bank) üzleti együttműködési megállapodást kötött, a dokumentumot a KDB Bank részéről Kim Han Chul alelnök, az OTP Bank Nyrt. részéről két vezérigazgató-helyettes, Bencsik László és Wolf László írta alá 2013. január 11-én Budapesten.

Az OTP hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette: a megállapodás rögzíti a két bankcsoportnak azt a szándékát, hogy tevékenységüket koordinálják, és meghatározza az együttműködés minél szélesebb lehetőségeit a közép-, illetve kelet-európai régióban, valamint Ázsiában. 

A közlemény szerint az elmúlt évek kölcsönösen előnyös együttműködésére alapozva mindkét bank arra törekszik, hogy a kooperáció új lehetőségeit tárja fel, egyebek mellett a szindikált hitelek, a kereskedelemfinanszírozás, a projektfinanszírozás, infrastrukturális beruházások finanszírozása, a lízing, a tőkepiaci műveletek, illetve a kockázatkezelés területén, továbbá megállapodtak abban, hogy szakmai tapasztalataikat és ismereteiket rendszeresen és kölcsönösen megosztják egymás között.

Az OTP Bank Nyrt. a legnagyobb pénzintézet Magyarországon, amely több mint 60 éve folytat aktív tevékenységet a magyar piacon. Az OTP Bank 2001-ben kezdte meg nemzetközi terjeszkedését, mára az OTP a leányvállalatain keresztül jelen van Bulgáriában, Horvátországban, Montenegróban, Romániában, Oroszországban, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában, és ezáltal a közép- és kelet-európai régió meghatározó piaci szereplőjévé vált. Az OTP csoport több mint 13 millió ügyfél kiszolgálását végzi mintegy 1400 fiókján keresztül a régióban.

A KDB Bank Dél-Korea egyik legjelentősebb bankja, a befektetési banki, vállalati, illetve lakossági pénzügyi szolgáltatások területén Ázsia egyik vezető pénzintézete.  

A KDB csoport célja, hogy a világ 20 legjelentősebb pénzügyi csoportjának egyikévé váljon. Ennek a stratégiának fontos részeként a KDB Magyarország Zrt. lett a KDB csoport közép-kelet-európai központja. A KDB Magyarország - a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt a gyors növekedés stratégiájának részeként - 2013-ban Szlovákiában és Ausztriában nyit fiókokat, majd további más országokban is a közép-európai régióban.

 

KDB OTP megállapodás
Kapcsolódó cikkek