Pénz- és tőkepiac

Az OTP cáfolja Csányi visszavonulásának és betegségének hírét

Az OTP Bank határozottan cáfolja a Csányi Sándor elnök-vezérigazgató egészségi állapotára és esetleges visszavonulására vonatkozó híreket - közölte a hvg.hu-val és a portfolio.hu-val is a pénzintézet.

Előzőleg a Magyar Nemzet online azt írta: értesüléseik szerint az OTP-vezér egészségügyi állapota miatt a visszavonulását fontolgatja, ezért adta el OTP-részvényeinek több mint felét. Az MNO szerint Csányi Sándor komoly szívműtéten esett át 2013 februárjában Németországban, s információik szerint emiatt jutott arra az elhatározásra, hogy ő és a minősített befolyása alatt álló Bonitás Zrt. csütörtökön darabonként 4668 forintos átlagáron 342 818 darab OTP-törzsrészvényt értékesít, vagyis megszabadul OTP-részvényeinek több mint felétől.

Az eladási láznak köszönhetően 14 százalékkal esett a banki árfolyama. Csányi köréből az eladást azzal indokolták, hogy az agrár-és élelmiszeripari befektetéseinek van szüksége jelentősebb tőkebevonásra egyes nagy fejlesztési tervek miatt. Elemzők szerint az időzítés meglehetősen szerencsétlen volt, mert egybeesett azzal a hírrel, hogy a kormány a devizahitelesek újabb megsegítésén dolgozik, ami károsan hathat a bank eredményére.

részvény visszavonulás cáfolat Csányi Sándor OTP Bank értékesítés
Kapcsolódó cikkek