A rovat támogatója: Budapesti Értéktőzsde Zrt.
Pénz- és tőkepiac

A Mol szerint spekuláció a Napi Gazdaság cikke

A Mol spekulációnak tartja a Napi Gazdaság szerdai cikkét, amely szerint a norvég állami olajalap etikai okokból mérlegelheti Mol-részvényeinek eladását. Az írás hatására 6 százalékot esett a Mol-részvények ára délelőtt a Budapesti Értéktőzsdén.

Szollár Domokos, a Mol Nyrt. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére azt közölte: az újságcikk merő spekuláció, minden alapot nélkülöz. Hozzáfűzte, hogy az olajtársasághoz nem érkezett olyan tartalmú információ, amely a Napi Gazdaságban megjelent.

A cikk utal a horvátországi ügyre, ezzel kapcsolatban a szóvivő megismételte: az ügyben Magyarországon a hatóságok nyomozást folytattak, amelyet bűncselekmény hiányában 2012 januárjában lezártak.

A lap arról írt, hogy a norvég állami olajalap etikai szabályzata alapján nem tarthat olyan cég részvényeiből, amely korrupcióval gyanúsítható. A Hernádi-ügyre utalva a cikk írója úgy véli, hogy emiatt az alap fontolóra veheti a Mol-részvények eladását.

A norvég olajalap a világ egyik legnagyobb alapja, mintegy 770 milliárd dollárt kezel, és a világ összes részvényeinek több mint 1 százalékát birtokolja. A magyar Mol Nyrt.-ben 1,64 százalékos részesedése volt tavaly év végén.

A Mol részvények árfolyama 6 százalékkal, 14 350 forintig esett szerdán délelőtt, 13 órakor 14 745 forintot értek a papírok, 3,44 százalékkal kevesebbet az előző napi záróáruknál.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek