Pénz- és tőkepiac

A hitelesek nem félnek a bankváltástól

A K&H hitelfelvevői között növekszik azoknak a száma, akik meglévő hiteleiket kedvezőbb kondíciójú megoldásra váltva lettek a Bank ügyfelei - olvasható a K&H közleményében.

A K&H tapasztalatai szerint a hitelesek nem félnek attól, ha bankot kell váltani ahhoz, hogy meglévő hitelüket egy kedvezőbbre cseréljék. A számok a K&H-nál azt igazolják, hogy a költségek csökkentése fontosabb a bankhűségnél. Az eddig megkötött szerződések alapján akik más pénzintézetnél lévő hitelüket a K&H-nál váltották kedvezőbbre, átlagosan évi 150.000 forinttal kevesebb törlesztést fizetnek.
 
„Ügyfeleink eddig átlagosan 8 millió forintos hiteleket váltottak ki kedvezőbb havi törlesztőrészlettel bíró konstrukcióra, ez az átlagos lakáshiteleknél mintegy 2 millió forinttal magasabb hitelösszeg. A kiváltott szerződésekkel azonos hátralévő futamidő mellett a törlesztéscsökkentésnek köszönhetően éves szinten akár 150.000 forinttal is kevesebbet fizethetnek az ügyfelek.

Az első szerződéskötéseknél – tekintettel a magasabb hitelösszegre – pedig voltak olyan ügyletek is, ahol az éves csökkenés jóval meghaladja a 150.000 forintot. A hitelesek még a bankok közötti váltástól sem félnek, ha számukra kedvezőbb lehetőségről van szó, a törlesztőrészlet csökkentését eredményező hitellel deviza- és forinthitelesek egyaránt éltek” – mondta el dr. Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese.
 

A K&H ügyfelek a törlesztéscsökkentés mellett hiteleik hátralévő futamidejének lerövidítésére is keresnek megoldásokat. Összességében jelenleg közel 300 millió forintnyi hitelkiváltási kérelem vár bírálatra a K&H-nál. Az ilyen típusú kérelmek aránya a jelenleg benyújtott összes jelzáloghitel igénylésen belül megközelíti a 10 százalékot.

Van olyan ügyfél is, aki valóban naprakészen követi a kedvezőbb hitellehetőségeket: korábban rögzített árfolyamon váltotta át devizahitelét egy jobb kondíciójú forinthitelre, és ezt most átváltotta a még kedvezőbb K&H törlesztéscsökkentő hitelre.

ügyfél K&H hitel ügyfelek
Kapcsolódó cikkek