Kiváló első negyedéven vannak túl az önkéntes és magánnyugdíjpénzárak. Az önkéntes kasszák taglétszáma 3 ezer fővel csökkent az év első három hónapjában, március végén 1,167 millió tagjuk volt. A pénztártagok vagyona a negyedév végén 1120,6 milliárd forint volt, vagyis egy átlagos számla egyenlege elérte a 960 ezer forintot. A tagdíjbevétel enyhén csökkent 2014 első negyedévéhez képest, 20,3 milliárd forintot tett ki. A tagok saját befizetései több mint 10 százalékkal nőttek, a munkáltatói hozzájárulások volumene viszont csökkent, amiben szerepet játszhatott a cafeteria-szabályok szigorodása is.

Az első negyedévben az önkéntes kasszák befektetési tevékenységen elért eredménye megközelítette a 40 milliárd forintot. A hozamok terén hasonlóan erős negyedévre utoljára 2009-ben és 2010 elején voltak képesek az intézmények. A pénztárak ezt úgy érték el, hogy az első negyedévben igyekeztek kockáztatni: növelték a befektetési alapokban és részvényekben lévő, és csökkentették a készpénzállományukat.

A működési célú bevételek elég jelentősen, 36 százalékkal nőttek a pénztáraknál tavalyhoz képest, de a kiadások még mindig meghaladták a bevételeket, így a szektor működési szinten enyhén veszteséges maradt. Mivel azonban az intézmények a pozitív hozam terhére vonhatnak el működési díjat a nem fizető tagságtól, a kiváló befektetési eredmény miatt a 117 millió forintos veszteséget kompenzálhatta a szektor.

A magánnyugdíjpénztáraknak 60830 tagjuk maradt március végére, akik a kötelező tagdíjfizetési előírásoknak is köszönhetően 261 millió forintot fizettek be a pénztárakba, ez a 4,5-szerese a tavalyinak. Az adományt is szorgalmasabban fizetik, 18,4 százalékkal nőtt a pénztárak működési bevétele, és működési szinten nyereséges lett a szektor. A befektetések hozama csaknem 11 milliárd forinttal gyarapította a vagyont. A portfóliók állománya 219 milliárd forint volt március végén, vagyis egy átlagos pénztártag 3,6 millió forinttal rendelkezett.