Pénz- és tőkepiac

Távozik a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója, a Raiffeisennél folytatja

Zolnai György elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a Budapest Bank éléről, vezetői feladatait március 31-ig látja el. Utódjának keresése folyamatban van - közölte a pénzintézet szerdán, közleményben.

Zolnai György 2011 júliusa óta áll a bankcsoport élén. Mintegy 30 éves, széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezik a banki-pénzügyi szektorban, karrierje során számos felsővezetői pozíciót töltött be nemzetközi vállalatoknál itthon és a régióban. A bankhoz 2011-ben a GE Money oroszországi bankja éléről érkezett.

Vezetése alatt a Budapest Bank megerősítette pozícióját a nagybanki élmezőnyben, töretlenül a szektor egyik legeredményesebben és legfelelősebben működő hitelintézete maradt. Zolnai György 2015 és 2016 során sikeresen vezette át a bankot a tulajdonosváltás folyamatán.

A vezérigazgató személyes karrier céljait követve távozik a banktól, utódlásáról a közeljövőben születik döntés - áll a közleményben.

Zolnai György a Raiffeisen Bank Zrt.-nél folytatja pályafutását, kinevezésének véglegesítéséhez a felügyelőbizottság, és a magyarországi felügyeleti szervek jóváhagyása is szükséges. A Raiffeisen Bank Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, Heinz Wiedner (63) hat év után, 2017. május 1-én távozik.  

távozás Zolnai György elnök-vezérigazgatója Budapest Bank
Kapcsolódó cikkek