Pénz- és tőkepiac

Tőzsdei kivezetés: eddig lehet kereskedni az Externet részvényeivel

Április 25-ig lehet kereskedni az Externet Telekommunikációs és Internet Szolgáltató Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsdéről való kivezetés napja pedig április 28-a - derül ki a BÉT vezérigazgatójának a tőzsde honlapján szerdán közzétett határozatából.

Az Externet részvényesei a január 2-án megtartott rendkívüli közgyűlésen döntöttek arról, hogy kivezetik a társaság törzsrészvényeit a BÉT-ről, és a céget zártkörűen működő részvénytársasággá alakítják át. 

A részvényesek - a közgyűlési döntést támogatók kivételével - a kivezetésről szóló döntés közzétételétől számított hatvan napon belül kérhetik, hogy az Externet vegye meg tőlük részvényeiket. A részvények eladási ára a döntést megelőző utolsó tőzsdei kereskedési napon fennálló adatok alapján darabonként 169 forint.

Az Externet részvényeit 2008. május 30-án vezették be a Budapesti Értéktőzsdére, a BÉT T kategóriájában szerepelnek a papírok. Az 50 forint névértékű részvények legmagasabb ára az elmúlt egy évben 281, a legalacsonyabb pedig 101 forint volt.

 

Externet tőzsde kivezetés
Kapcsolódó cikkek