Pénz- és tőkepiac

Sok érv szól a Caterpillar mellett

Megrökönyödéssel fogadták Donald Trump Csendes-óceáni Partnerséggel kapcsolatos szavait a Caterpillar befektetői. A részvénytársaság befektetőiben kialakuló bizonytalanságot viszont, úgy látszik, sikeresen oszlatták el a vállalat első emberének, Doug Oberhelmannak a megnyugtató szavai.

A múlt héten ebben a témában úgy nyilatkozott a Wall Street Journalnak, hogy „csak egy kicsit aggódom”, utalva ezzel arra, hogy nem tartja valószínűnek a kereskedelmi háború kialakulását. Doug Oberhelman oszlopos tagja a Fehér Ház tanácsadói testületének, amely az új gazdasági és foglalkoztatási terveket szállítja az adminisztrációnak. A testület munkásságáról úgy nyilatkozott, hogy a nyugodt gondolkodás előnyt és dominanciát élvez. A nehézgépgyártó papírjai 2016 januárja óta szerepelnek a kedvenceim között, az osztaléksztori miatt is.

A társaság részvényének az árfolyama tavaly november 9-én tört ki egy robusztus fej-váll alakzatból, aminek a célára 125 dolláron van. A 92 dolláros támasz jelenleg jól funkcionál, fölötte a vételeket keresik a befektetők. Véleményem szerint a tömeges zárások csak a 90-es érték alatt jöhetnek, de ennek most kicsi a valószínűsége. A papírokat legutóbb a Barclays minősítette fel egyenlő súlyról felülsúlyozásra, 110 dolláros célárral.

Katonás meneteléssel, de csak közepes forgalommal lépett át a 9000 forintos lélektani ellenálláson az OTP-részvény árfolyama. A mostani árfolyammozgás elvárható célára 9515 pont. Ám érdemes a kialakuló negatív divergenciákra is figyelni a napos grafikonon, ami vélhetően a shortosokat már „lőállásba” csalogatta. Ha napi zárásokkal sérülne a 8600-as támasz, azzal a fenti célár erodálódna.

Spekulatív jelleggel a Teradyne Inc. részvényeit is a figyelőlistánkra helyeztük. Ha sikerül a 29 dolláros érték felett tartósan (zárásokkal) megkapaszkodnia, akkor jó eséllyel egy újabb emelkedő (Elliott) hullám kibontakozásának lehetünk a szemtanúi.

tőzsde Caterpillar részvénypiac
Kapcsolódó cikkek