Pénz- és tőkepiac

Nem csak tiltott, feljelentést is tett az MNB

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta az Atlantic Global Asset Management, S.A. társaságnak, hogy jogosulatlanul bármely tevékenységet, így különösen betétgyűjtést, vagy portfóliókezelést végezzen. A jegybank a társaság tevékenységének vizsgálatára piacfelügyeleti eljárást folytat és büntetőfeljelentést tett.

A Magyar Nemzeti Bank 2017. február 22-én hivatalból piacfelügyeleti eljárást indított a gyanú szerint jogosulatlan betétgyűjtéssel vagy portfóliókezeléssel foglalkozó Atlantic Global Asset Management, S.A. (Atlantic GAM) társaság tevékenységének áttekintésére.

Az MNB a piacfelügyeleti eljárás során február végén helyszíni ellenőrzést tartott egy, az Atlantic GAM tevékenységét bemutató konferencián, ma közzétett végzésében pedig azonnali hatállyal megtiltotta az Atlantic GAM-nek, hogy bármely, az MNB engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen.

A jegybank már korábban közzétette az Atlantic GAM-re vonatkozóan a potenciális befektetőknek szóló felhívását, és az eddigi bizonyítékok alapján haladéktalanul büntetőfeljelentést tett az illetékes nyomozó hatóságnál.

Az MNB végzése semmilyen formában nem érinti az Atlantic GAM részére rendelkezésre bocsátott pénzösszegek – befektetőknek való – visszafizetési kötelezettségét. A jegybank a piacfelügyeleti eljárását határozattal zárja majd le, amelynek eredményét honlapján fogja közzétenni.

piacfelügyelet MNB
Kapcsolódó cikkek