Pénz- és tőkepiac

Robbantak a magyar részvényárfolyamok

A BUX a látványos raliban 33 343 pontig emelkedett, ami 4 százalékos napon belüli felértékelődést jelent.

Az elmúlt napok eladási hullámai után megrohamozták a vevők a magyar részvénypiacot, ennek hátterében – a jó nemzetközi hangulat mellett – az állhat, hogy miután az elmúlt napokban nagyot estek az árfolyamok, sokan gondolhatták úgy, hogy már érdemes beszállni. Bár a Citi pár napja eladásra rontotta az OTP-re vonatkozó ajánlását, a befektetőket ez tegnap egy kicsit sem aggasztotta.

A bankpapírokért valósággal tolongtak a befektetők, az árfolyam 4,8 százalékkal emelkedett, 8860 forinton fejezte be a kereskedést. A nap nyertese mégis a Mol lett, az olajpapír több mint ötszázalékos pluszban, 20 960 forinton fejezte be a napot a zárás előtti hajrának köszönhetően. A Richter 2,8 százalékkal drágult 6634 forintra, de a Magyar Telekomnak is sikerült áttörnie az 500 forintos szintet, 2,45 százalékos kapaszkodó után 502 forinton zárt a

A BUX a látványos raliban 33 343 pontig emelkedett, ami 4 százalékos napon belüli felértékelődést jelent. A nemzetközi porondon elsősorban az hajtotta az optimizmust, hogy 70 százalékra ugrott a márciusi amerikai kamatemelés valószínűsége, ráadásul Donald Trump elnök ismét infrastruktúra-fejlesztésekről, illetve adócsökkentésekről beszélt. A Dow már magyar idő szerint kora délután átlépte a 21 ezer pontos szintet, és lapzártánk idején a 21 100-as szintet közelítette.

Magyar Telekom OTP tőzsde részvényárfolyamok Mol részvénypiac Richter
Kapcsolódó cikkek