Pénz- és tőkepiac

Manchesteri futballklubok segítik a robbantás áldozatainak családjait

A Manchester City és a Manchester United labdarúgócsapata közösen egymillió fontot (356 millió forint) ajánlott fel a városukban történt robbantásos merénylet áldozatainak megsegítésére. 

A két élvonalbeli klub honlapján közleményt is adott ki, amelyben kifejtették, hogy reményeik szerint együttes fellépésük „jelképként szolgál” városuk szellemiségének megtörhetetlen erejéről – írja a Magyar Nemzet.

Yaya Touré, a City labdarúgója korábban 100 ezer fontot (35,9 millió forint) ajánlott fel az elhunytak családjainak támogatására, illetve a sérültek kezelésére.

Az angol városban hétfő éjszaka, Ariana Grande popkoncertje után elkövetett öngyilkos merényletben 22-en vesztették életüket, és mintegy hatvanan sérültek meg. Ez volt a második legpusztítóbb merénylet az Egyesült Királyságban, a 2005-ös londoni metrótámadások óta.

Grandét mélyen megrendítették a történtek: az amerikai énekesnő felfüggesztette nemzetközi turnéját, az áldozatok hozzátartozóinak pedig felajánlotta, hogy fizeti a temetési költségeket - írja a Daily Mail.

Manchester City manchesteri robbantás Ariana Grande Manchester United
Kapcsolódó cikkek