Pénz- és tőkepiac

Heteken belül megállapodhatnak Görögország hitelezői

Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter szerint Három héten belül megállapodásra juthatnak s harmadik mentőcsomag következő részletének átutalásáról.

Három héten belül megállapodásra juthatnak a nemzetközi hitelezők a Görögországnak szánt harmadik mentőcsomag következő részletének átutalásáról – közölte Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter kedden Brüsszelben, az eurócsoport egyezség nélkül zárult előző napi ülése után.

A tárcavezető az uniós gazdasági és pénzügyminiszterek tanácskozása után arról számolt be, hogy az éjszakába nyúló hétfői ülésen nem sikerült tető alá hozni az egyezséget az euróövezeti hitelezők és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között.

Kijelentette, ha minden jól megy, az euróövezeti pénzügyminiszterek júniusi ülésén megszületik a megállapodás. Hozzátette, a német kormány nem akadályoz semmit, csak ragaszkodik a szabályokhoz.

Az IMF a törlesztési terhek enyhítését szabta meg részvétele feltételeként a görög segélycsomag finanszírozásában, Németország azonban ettől elzárkózik.

hitelcsomag Görögország
Kapcsolódó cikkek