Pénz- és tőkepiac

Brutális lejtmenetben a magyar futball

Megdöbbentően sokat vesztett értékéből a magyar labdarúgó-élvonal a nyáron, a csapatok jelentős összegeket veszítettek - írja csütörtöki számában a Blikk.

A Blikk a mértékadónak tartott transfermarkt.de web­oldal adatai alapján készült cikkében kifejtette: a szombaton rajtoló NB I csapatai az előző évadhoz képest összesen 29 millió eurót (9 milliárd forint) „buktak”, ezzel a jelenleg 83,6 millió eurót (25,6 milliárd forint) érő magyar sorozat Európában csupán a 28. a rangsorban, a ciprusi liga, valamint a fehérorosz bajnokság közé beékelődve.

A legtöbbre tartott együttesnek jelenleg a Videoton számít
Forrás: AFP

A topcsapatokat tekintve – írja a lap – a legkomolyabb csökkenést a Debrecen szenvedte el, miután drágább légiósai (például az NB I legdrágább focistájának számító dél-koreai Szuk Hjun Dzsun, aki egymaga 1,8 millió eurót ér) a rosszul alakult előző szezon után elhagyták az egyesületet. A Loki kerete összesen nagyjából 11 millió euróval (3,4 milliárd forint) lett kevesebb.

A legtöbbre tartott együttesnek jelenleg a Videoton számít, a bajnoki ezüstérmes a szintén jelentős csökkenésen áteső Ferencvárost előzte meg az első helyen. A csapat jelenleg mintegy 11,7 millió eurót (3,5 milliárd forint) ér, de az átigazolási időszak még augusztus végéig tart, így ez a szám akár még emelkedhet is – fűzte hozzá a lap.

Ferencváros Foci loki Videoton NB I
Kapcsolódó cikkek