Pénz- és tőkepiac

Már elérhető a távoli számlanyitás

A frissen hatályba lépett szabályozás nyomán két pénzügyi szolgáltató is lehetővé tette leendő ügyfeleinek, hogy új bankszámlájukat bankfióki ügyintézés nélkül is megnyithassák.

A frissen hatályba lépett szabályozás nyomán két pénzügyi szolgáltató – az MKB Bank és a Gránit Bank – is lehetővé tette leendő ügyfeleinek, hogy új bankszámlájukat bankfióki ügyintézés nélkül is megnyithassák.

Az MKB Banknál az új számlák az interneten keresztül (videochat-funkcióval) is megnyithatók, ezt követően az ügyfelek azonnal hozzájuthatnak virtualizált bankkártyájukhoz. Utóbbit az MKB Pay mobilalkalmazással rögtön használhatják anélkül, hogy bankfiókba kellene menniük.

Kiemelten fontos volt számunkra, hogy a jogszabályok hatálybalépésének első napjától biztosítsuk az online számlanyitást

– nyilatkozta Hetényi Márk, a retail és digitális területért felelős vezérigazgató-helyettes. A Gránit Bank szintén elindította új, videobankos azonosításra alapozott online lakossági számlanyitási szolgáltatását. A hitelintézet tájékoztatása szerint az első videobankos számlát tegnap hajnalban már meg is nyitották.

MKB Bank számlanyitás Gránit Bank videobank
Kapcsolódó cikkek