Pénz- és tőkepiac

Tolongtak a vevők az OTP piacán

Felemás hangulat uralkodott ma az európai börzéken, a vezető indexek vegyesen mozogtak. A tengerentúlon sem volt egyértelmű iránya a kereskedésnek a nyitás után.

Felemás hangulat uralkodott ma az európai börzéken, a vezető indexek vegyesen mozogtak. A tengerentúlon sem volt egyértelmű iránya a kereskedésnek a nyitás után. Az ázsiai indexek jól teljesítettek, egyedül az ausztrál börze zárt csökkenéssel. A Budapesti Értéktőzsdén napközben langyos volt a kereskedés, a nap végén azonban belehúzott a BUX, és 1,2 százalékos emelkedéssel, 35 298 ponton zárt.

A forgalom megközelítette a 15 milliárd forintot, ami kiemelkedőnek számít. Nagyot ment az OTP, 7,6 milliárd forintot meghaladó forgalom mellett több mint 3 százalékkal drágult a A bankpapír iránt valószínűleg azért volt nagy a kereslet, mert – amint azt lapunk megírta – a román Banca Romaneasca potenciális vevői között van a legnagyobb magyar pénzintézet is. A másik három vezető papír vegyesen teljesített: a Magyar Telekom stagnált, a Mol 1,4 százalékkal emelkedett, a Richter azonban a nap végére 1,4 százalékot zuhant. Ismét lejtőre került az olaj világpiaci ára, a WTI és a Brent is majdnem 2 százalékos esést szenvedett el a hírre, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetéhez tartozó országok kitermelése nőtt júniusban.

Banca Romaneasca OTP WTI
Kapcsolódó cikkek