Pénz- és tőkepiac

Fontos témában egyeztettek a V4-ek fejlesztési bankjai

Elsősorban energetikai és közlekedésfejlesztési projektekben kívánják összehangolni tevékenységüket a visegrádi négyek (V4) fejlesztési intézményei, valamint egyeztették az együttműködési területeket az EU források felhasználásában is – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

A pénzintézet meghívására érkeztek Budapestre a V4-ek (Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) fejlesztési bankjainak vezető szakértői, valamint a horvát és szlovén fejlesztési intézmények képviselői – derül ki az MFB sajtóközleményéből. Eszerint a találkozón részt vettek az Európai Fejlesztési Bank (EIB), valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviselői is.

Az MFB-csoport tagja, a mobilfizetési szolgáltatást nyújtó Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a V4 elnökségi programban is megjelölt V4 Smart Platform kezdeményezését mutatta be a meghívottaknak egy közös workshopon. A kezdeményezés célja a visegrádi tagországokban közösen bevezethető, egységesen átjárható, a lakosság kényelmét és a közigazgatást segítő elektronikus szolgáltatások megvalósítása – derül ki az MFB anyagából.

Magyarország ötödik alkalommal, 2017. július 1-től kezdődően tölti be a V4 elnökségét.

Magyar Fejlesztési Bank V4-ek
Kapcsolódó cikkek