Pénz- és tőkepiac

Az év végén a Micron Technology és a dollár lehet jó befektetés

A Micron Technology a Nasdaqon jegyzett, csaknem negyvenéves társaság, amelynek fő profilja a memória- és adattároló-gyártás.

A Micron Technology a Nasdaqon jegyzett, csaknem negyvenéves társaság, amelynek fő profilja a memória- és adattároló-gyártás. Évi 20 milliárd dolláros árbevétel mellett 5,8 milliárd dollár éves profitot termel, s 2015 óta működik közös gyártó vállalata az Intellel. Az árfolyam 2017 novemberéig töretlenül növekedett, ami az általános részvénypiaci emelkedésnek, a technológiai szektor iránti pozitív érdeklődésnek, valamint a cég eredményes működésének a következménye.

Idén novemberben viszont a Tech Wreck névre keresztelt, a szektort általánosan sújtó visszaesés negatívan érintette ezt a vállalatot is, és 50-ről egészen 40 dollárig nyomta le a árát. Itt azonban az ötvennapos mozgóátlag megfogta a papírt, s oldalazásba kezdett az árfolyam.

December 19-én lát napvilágot a társaság első negyedéves gyorsjelentése, emellett a 2018-as várakozások további jelentős árbevétel-növekedést vetítenek előre. Számos elemző ismét az 50–55 dolláros sávba várja a részvény árát, melynek megvásárlására most kedvező hozam/kockázat mellett van lehetőség: 42 dollár körüli vásárlás esetén, 39 dolláros stop loss mellett, 50 dollár fölött érdemes a profit realizálása.

Továbbá kedvező befektetési lehetőséget látok az USA-dollárral kapcsolatban is, mely 2017 szeptembere óta sávkereskedést mutat, 260 és 269 forint között. Jelenleg az euró/forint keresztárfolyam 314 körül tartózkodik, amely igen magas szintnek számít, de a múlt heti amerikai kamatemelés után elképzelhető, hogy az euró ára kissé megnyugodva visszatér a 310–312 forintos sávba. Emellett az euró/dollár kurzus sem képes még áttörni az 1,17-os szintet. Mindezek alapján 268-as szint felett érdemes eladni a dollárt, hisz 270-es stop loss mellett a 262 forintos árfolyam kedvező kiszállási pont.

Micron Technology
Kapcsolódó cikkek