Pénz- és tőkepiac

Tőkét emel és új céget indít az Appeninn

Alaptőke emeléséről döntött az Appeninn Holding Nyrt. igazgatósága – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A vállalat igazgatósága hozzájárult, hogy a Takarék Invest Befektetési és Ingatlankezelő Kft. az Andrássy út 105. alatt lévő ingatlan apportjával emeljen tőkét a tőzsdei társaságban. Az Appeninn az ingatlan 850 millió forintos értékét új részvények zártkörű forgalomba hozatalával egyenlíti ki.

A cég közlése szerint az igazgatóság az alaptőke emelés összegének alapulvételével úgy döntött, hogy 1 092 545 darab 100 forint névértékű ’A’ sorozatú részvényt bocsát ki, amelynek lejegyzésére a Takarék Invest jogosult. A tranzakció keretében a Takarék Invest a felek által meghatározott, 850 millió forint értékű ingatlan apportjával emel tőkét az Appeninnben.

Részesedést kap a Takarék Invest

A kisbefektetők érdekeinek figyelembevételével a társaság igazgatósága úgy döntött, hogy az előző napi záróárfolyamon (778 forint) határozta meg az új részvények kibocsátási értékét. Az ügylet lezárásával a Takarék Invest 2,67 százalékos részesedést szerez a tőzsdei társaságban, miközben az Appeninn ingatlanvagyona növekszik – közölte a társaság.

Az új részvények névértéke közel 110 millió forinttal növeli a társaság jegyzett tőkéjét, így a társaság alaptőkéje 4,089 milliárd forintra nő.

Az Appeninn a tulajdonába kerülő helyi védettség alatt álló, 1.516 bruttó négyzetméteres, tehermentes ingatlant bérbeadás útján kívánja hasznosítani – közölte a társaság.

Üzemeltető céget indít az Appeninn

A cég a tőkeemelés mellett bejelentette, hogy a korábban kiszervezett ingatlan üzemeltetési tevékenységét ismét saját konszolidációs körbe tartozó céggel látja el. Az Appeninn Üzemeltető Zrt. csaknem 20 munkavállalóval kezdi meg tevékenységét. A társaság feladata december 1-től az Appeninn teljes ingatlan portfóliójának komplex létesítménykezelése és műszaki üzemeltetése – közölte a vállalat, amely szerint az új üzletág elindítása magasabb minőséget és költséghatékonyabb működést biztosít majd számukra.

Appeninn Appeninn Holding BÉT alaptőkeemelés Takarék Invest Appeninn Nyrt.
Kapcsolódó cikkek