Pénz- és tőkepiac

Csillagászati élményközpont épül a Bükkben

Kelet-Európában páratlan csillagászati élményközpont épül Magyarország első hegyvidéki erdős nemzeti parkjában, a Bükki Nemzeti Parkban, amely egyben Magyarország harmadik nemzetközileg is elismert Csillagoségbolt-parkja. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Répáshuta közelében készülő beruházásához a kormány 990 millió forinttal járul hozzá.

Kelet-Európában páratlan csillagászati élményközpont épül Magyarország első hegyvidéki erdős nemzeti parkjában, a Bükki Nemzeti Parkban, amely egyben Magyarország harmadik nemzetközileg is elismert Csillagoségbolt-parkja. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Répáshuta közelében készülő beruházásához a kormány 990 millió forinttal járul hozzá – írja a nemzeti park közleményében.

Eszerint az élményközpont lehetőségeket nyújt majd a csillagászati megfigyelésekhez, a Bükki Csillagda olyan Közép-Európában is egyedülálló intézmény lesz, melynek eredményeképp mérhetően javulnak az égbolt, mint kulturális és természeti örökségünk bemutathatóságának feltételei. A tudomány – élmény – interakció hármasának központba állításával nappal és éjszaka is olyan egyedülálló élményben részesülnek majd a látogatók, amely hazánkban csak itt lesz elérhető. A beruházás várhatóan két év múlva készül majd el, az épület közel 700 négyzetméteres területen várja majd a vendégeket.

csillagászat Bükk élménypark
Kapcsolódó cikkek