Pénz- és tőkepiac

Fellép a jegybank a jogosulatlanul működő szolgáltatókkal szemben

Az MNB tájékoztatja a nyomozó hatóságokat és szükség esetén újabb piacfelügyeleti vizsgálatot is indít azoknál a szolgáltatóknál, magánszemélyeknél, amelyek a jegybank korábbi tiltó határozata ellenére tovább folytatják jogosulatlan pénzügyi szolgáltatói tevékenységüket – közölte az MTI-vel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

Az MNB az elmúlt időszakban a CreditLure Kft., Different Choice FBC. Inc., illetve J. László magánszemélynél azonosította, hogy az érintett, korábban eltiltó intézkedéssel sújtott társaságok, magánszemély (azonos vagy egyéb hasonló néven) vélhetően tovább folytatják jogosulatlan tevékenységüket.

Fotós: Kallus György

A sajtóközlemény szerint az MNB monitoringrendszere, illetve egyes esetekben ügyféljelzések révén értesült arról, hogy a tevékenységükről letiltott társaságok pénzeszközöket gyűjtenek, pénzkölcsönt nyújtanak, közvetítenek, illetve befektetési és széfszolgáltatással foglalkoznak.

Az MNB figyelmeztet arra:

a jogosulatlan szolgáltatásban közreműködő természetes személyek akár 100 millió forintig terjedő piacfelügyeleti bírságot kockáztatnak, különösen akkor, ha tevékenységüket a jegybank tiltása ellenére folytatják.

A jegybank arra is felhívja a figyelmet, hogy rendkívül súlyos kockázatot vállalnak azok a befektetők, akik az MNB intézkedésével sújtott társaság vagy magánszemély szolgáltatásait veszik igénybe. Az MNB honlapján elérhetők a jogosulatlan szolgáltatók adatai.

piacfelügyelet Magyar Nemzeti Bank pénzügyi szolgáltatók
Kapcsolódó cikkek