Pénz- és tőkepiac

Jó negyedévet zárt a Duna House

A tavalyi negyedik negyedévében tovább növekedett a Duna House hiteltevékenysége, a 2017-es év egészét tekintve minden fő szegmense jelentős bővülést ért el – jelentette a cégcsoport.

A tavalyi második és harmadik negyedéveinek növekedését követően a negyedik negyedévben a szokásos szezonalitás határozta meg a Duna House ingatlanközvetítési tevékenységeit. Hitelközvetítés tekintetében a cég 13 százalékos növekedést tudott elérni a harmadik negyedévhez képest, összesen 18,4 milliárd forint összértékű hitelt közvetítve a negyedév során – jelentette közleményében a Duna House.

A lengyel tevékenységek rekordnak számító, 7,5 milliárd forint értékben közvetítettek hitelt 2017. negyedik negyedévében, 67,3 százalékkal meghaladva 2016. azonos időszakát és jelentősen felülmúlva a piac bővülését. A lengyel ingatlanközvetítői hálózat teljesítménye a szokásos szezonalitások mentén 5,2 százalékkal elmaradt a harmadik negyedévtől, a következő negyedévekben a szokásos szezonalitás mellett javuló trend várható – írja a cég.

Hozzátették: Magyarországon a negyedév során enyhe mérséklődés volt tapasztalható a franchise ingatlanközvetítési jutalékbevételekben (7,2 százalék), valamint hitelközvetítési volumenekben (3,7 százalékos esés) a harmadik negyedévhez képest a szokásos szezonalitásnak megfelelően. Az elmúlt negyedévekben gyengén teljesítő saját iroda szegmens által generált jutalékbevétel ugyanakkor 3,9 százalékkal növekedni tudott a sikeres vezetőváltás következtében.

Az év egészét tekintve, a Duna House kimagasló volumennövekedéssel zárt – ingatlanközvetítő hálózata 11,0 százalékos éves növekedéssel 8,6 milliárd forint jutalékbevételt generált, saját iroda szegmensének jutalékbevétele pedig 16,2 százalékkal, 1,6 milliárd forintra bővült. Kihelyezett hiteleinek összértéke 49,5 százalékos éves növekedéssel 64,7 milliárd forintot tett ki, közvetített lakástakarék-pénztári volumene pedig 30,2 százalékkal gyarapodva meghaladta a 24,9 milliárd forintot – írja a közlemény.

adatok negyedév Duna House ingatlanközvetítő
Kapcsolódó cikkek