Pénz- és tőkepiac

Rekordösszeget fizettek a biztosítók

Rekordnak számító, mintegy 135 milliárd dollárt fizettek ki a tavalyi évben regisztrált káresemények miatt a biztosítók világszerte – írja jelentésében a Munich Re német biztosító.

Rekordnak számító, mintegy 135 milliárd dollárt fizettek ki a tavalyi évben regisztrált káresemények miatt a biztosítók világszerte – derül ki a Munich Re éves jelentéséből. A világ egyik legnagyobb biztosítójának számító cég szerint a kimagasló összeg elsősorban az Észak-Amerikában pusztító hurrikánok, földrengések és erdőtüzek következményének tudható be.

Forrás: AFP

A Munich Re jelentése kitér rá: a 2017-es kárösszeg, ideértve a nem biztosított károkat is, 330 milliárd dollárra rúgott, aminél csak a 2011-es év adatai voltak rosszabbak. Ekkor Japánban földrengés és cunami is pusztított, amitől az éves kárösszeg drasztikusan emelkedett.

A biztosító cég figyelmeztet, a káreseményeket ugyan nem lehet közvetlenül az éghajlatváltozáshoz kapcsolni, a globális felmelegedés mégis komoly szerepet játszik azokban. A jövőben ráadásul még gyakoribbá válhatnak az extrém természeti események.

természeti katasztrófák Munich Re globális felmelegedés biztosítók
Kapcsolódó cikkek