Pénz- és tőkepiac

Eggyé válik három hazai biztosító

Hamarosan lezajlik a bécsi székhelyű Vienna Insurance Group (VIG) három magyar biztosítótársaságának egyesülése. Vagyis az Erste Biztosító, az Union Biztosító és a Vienna Life Biztosító április 1-jétől már Union Biztosító néven folytatja tevékenységét. Az egyesüléshez kapcsolódóan egyik biztosító ügyfeleinek sincsen tennivalója, a meglévő biztosítási szerződések változatlan feltételekkel hatályban maradnak.

Az MNB engedélyét követően a Cégbíróság 2018. március 31-i hatállyal bejegyezte a három magyar VIG biztosító egyesülését. Míg az Erste és a Vienna Life a személybiztosítási területen működik, az Union Biztosító az élet- mellett a nem-életbiztosítások szegmensében is jelentős piaci jelenléttel bír.

A tavaly év végi előzetes adatok alapján a három biztosító összesített díjbevétele tavaly meghaladta a 76 milliárd forintot, ebből 31,1 milliárd forint a nem-élet-, míg 45,3 milliárd az életbiztosításokból befolyó összeg.

Az új Union Biztosító ezzel várhatóan a teljes magyar biztosítási piac hatodik, míg az életbiztosítási szegmens ötödik legnagyobb szereplője lesz.

Az egyesülésre vonatkozó döntés a VIG azon stratégiai irányába illeszkedik, amely (Horvátország, Lengyelország és Szerbia mellett) Magyarországot is azon piacok közé sorolja, ahol a cégcsoport középtávon legalább 10 százalékos részesedést kíván elérni.

A hírrel kapcsolatban Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgató elmondta, az elmúlt közel egy év során sikeresen előkészítették erőforrásaik egyesítését, melynek eredményeként egy új üzemméretben sikerült kialakítani mindazokat a folyamatokat, amelyekkel a korábbinál is hatékonyabban tudjuk mindhárom korábbi biztosító ügyfeleinek igényeit kiszolgálni.

Az Union Biztosító az egyesülést követően mindhárom biztosító szerződéses kötelezettségeit maradéktalanul teljesíti, így azok változatlan feltételek és kondíciók mellett érvényesek.

Union Biztosító lehel gábor
Kapcsolódó cikkek