Pénz- és tőkepiac

Alig akadt vásárló a hazai parketten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) fő mutatója 0,1 százalékkal 38 296 pontra esett hétfőn, meglehetősen alacsony 4,8 milliárd forintos forgalom mellett. Utoljára január 15-én volt ennél alacsonyabb az üzletkötési érték a BÉT-en, akkor 3,9 milliárd forintért cseréltek gazdát a részvények.

A blue chipek közül az orosz piacokon is érdekelt OTP 0,4, a Mol pedig 0,1 százalékot vesztett értékéből. A Richter stagnált, míg a makedón leánycég osztalékról is döntő közgyűlésének napján 0,6 százalékkal drágult a Magyar Telekom. Kétszázmillió forintnál nagyobb forgalomban drágult 0,3 százalékkal az Opus és gyengült 1 százalékkal a PannErgy. A nap vesztese a tegnapi közgyűlését határozatképtelenség miatt jövő péntekre halasztó CIG Pannónia volt 164 millió forintos forgalommal és 1,8 százalékos mínusszal.

Mára felfüggesztették az EHEP kereskedését, mert a cég olyan tájékoztatást tervez közzétenni, amely jelentősen befolyásolhatja az árfolyamot.

A nemzetközi piacokon a Szíria miatt éleződő amerikai-orosz kapcsolat ellenére enyhe pluszban nyitottak a tengeren túli börzék. A vezető európai tőzsdék 0,1-0,9 százalékos mínuszban álltak a pesti záráskor. A moszkvai MOEX-index 1,5 százalékkal esett, a Polymetal 6,3, a Sberbank 6, a Rusal 5,9 a Norilsk Nickel pedig 5,3 százalékkal zuhant.

BÉT tőzsde BUX
Kapcsolódó cikkek