Pénz- és tőkepiac

Megerősítette rekordszámait a Konzum

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. közzétette IFRS szerinti konszolidált pénzügyi eredményét csütörtökön piaczárás után.

Közzétette IFRS szerinti konszolidált pénzügyi eredményét csütörtökön piaczárás után a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt., amelyben a társaság menedzsmentje megerősítette a korábban közölt, előzetes eredményvárakozásait. Eszerint a Konzum csoport a 2017-es pénzügyi évet 16,823 milliárd forintos nettó árbevétellel zárja, a vállalat mérlegfőösszege 68 milliárd 20 millió forint lett. A cégcsoport saját tőkéje az előző év hasonló időszakához képest 68-szorosra, azaz 596 millió forintról 40,847 milliárd forintra növekedett. A Konzum csoport nettó adózott eredménye 10,346 milliárd forint lett, ezt az eredményt tovább növeli a Konzum Management Kft.-ben lévő Opus Global Nyrt.-törzsrészvények de­cember 31-i árfolyamának megfelelő átértékeléséből származó hatás. Ennek köszönhetően a Konzum csoport 2017-ben 19,649 milliárd forintos átfogó eredményt ért el. Az egy részvényre jutó eredmény 496 forint lett, szemben az egy évvel korábbi mínusz 2 forinttal.

A menedzsment hangsúlyozta, hogy a társaság a 2018-as pénzügyi évnek stabil pozícióból vágott neki erős mérleggel és saját tőkével, kiváló organikus és akvizíciós növekedési kilátásokkal. A tavalyi eredmények alátámasztják ambiciózus növekedés orientált stratégiát, amely célja, hogy a Konzum ne csak Magyarországon, de a közép-kelet-európai régióban is meghatározó befektetési holdinggá váljon. A jövőbeli növekedést olyan közép-kelet-európai vállalatok akvizícióján keresztül tervezi, amelyek illeszkednek a csoport magyarországi befektetéseikhez és lehetőséget teremtenek régiós növekedésre. A 2017. decemberében bejelentett és részben megvalósított tőkeemelések tovább növelik a társaság konszolidált saját tőkéjét és eredményét. Tekintve, hogy a tőkeemelések már mérlegforduló után valósulnak meg, azok hatásai majd a 2018. első féléves beszámolóban jelennek meg.

 

 

eredmény Konzum
Kapcsolódó cikkek