Pénz- és tőkepiac

Jönnek a készpénzmentes fiókok a K&H-nál

A hazai bankok közül elsőként cserélte le valamennyi fiókjában a készpénzkiadó automatáit (ATM) a K&H olyan, modern készülékekre, amelyek készpénzbefizetésre is alkalmasak. Az idei első negyedév végén így 206 befizetős pénzpontja volt a banknak, ebből 202 bankfióknál.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy hamar népszerűvé vált az ATM-es szolgáltatás. Az idei első negyedévben 252 ezer alkalommal összesen 75,6 milliárd forintot fizettek be az ügyfelek az automatákon keresztül, szemben 2017 első negyedévével, amikor – jóval kevesebb befizetős pénzpont mellett – 131 ezer tranzakció során 37,7 milliárd forint került az ATM-ekbe.

Az ATM-es befizetések száma idén márciusban már csak 8 százalékkal maradt el a bankfiókos befizetésektől – mondta Rajna Gábor. A K&H lakossági értékesítési igazgatója szerint Budapesten és vonzáskörzetében a legkedveltebb ez a szolgáltatás, de egyre többen használják a vidéki régiókban is. Az egy főre jutó átlagos befizetés is nőtt: 2017 első negyedévében 287 ezer forintra, 2018 ugyanezen időszakában csaknem 300 ezer forintra rúgott. A szakember azt is hozzátette, hogy nagyobb összegeket jellemzően a kis- és középvállalkozások fizetnek be, a lakossági ügyfeleknél az alacsonyabb összeg dominál.

A befizetőautomaták telepítésével a piaci változásokra és a megváltozott ügyféligényekre reagált a K&H. A lakossági ügyfelek pénzügyi tanácsokért továbbra is a bankfiókokat választják, a készpénz ki- és befizetéseket, a limitmódosításokat viszont egyre szívesebben végzik egyedül, akár ATM-ek segítségével, akár az online felületeken keresztül.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

atm K&H Bank pénzbefizetés
Kapcsolódó cikkek