Pénz- és tőkepiac

Befektető jött az Est Mediába

Még nem a várva várt befektető invesztált az Est Mediába, csupán a társaság egyetlen dolgozójának családi vagyonkezelője vásárolt fel követeléseket. 

Az Est Media szempontjából érdekes bejelentést tett tegnap honlapján a Park Teniszklub Zrt. vagyonkezelő társaság. A cég százszázalékos tulajdonában álló GlobTerm Kft. és Dynamopest Kft. jelentős,

mintegy 22,2 millió forintnyi követelést vásárolt meg az Est Media hitelezőitől az elmúlt napokban.

A megvásárolt követelésekből az Est Media részvényeket keletkeztet – körülbelül 24,8 millió darabot –, amelyek a GlobTerm Kft. és a Dynamopest Kft. tulajdonába kerülnek, így azokkal a cégeket tulajdonló Park Teniszklub Zrt. fog rendelkezni.

Az is olvasható a közleményben, hogy a vagyonkezelő a megvásárolt követelésekre hosszú távú befektetésként tekint. Ennek megfelelően a követelésekből keletkeztetett részvényeket adójogi értelemben „bejelentett részesedésként” fogja kezelni, így a részvények keletkeztetésétől számított egy éven belül nem adja el őket.

Fotó: Flickr.com

A Park Teniszklubnak zártkörűen működő részvénytársaságként nem kötelessége befektetéseiről tájékoztatni a széles közvéleményt. Az Est Mediában mint tőzsdén jegyzett társaságban való tulajdonszerzése kapcsán tett mostani nyilvános bejelentéssel a Park Teniszklub Zrt. a tőkepiacokon megszokott transzparenciakövetelményekhez szeretne igazodni, valamint kifejezni konstruktív viszonyulását a többi részvényeshez. Leendő részvénytulajdonosként a cég támogatja a tőzsdei társaság igazgatóságának célját, hogy olyan befektetőket vonjon be, akik az Est Media új pályára állítását és a vállalat értékének további növelését tervezik.

Bár a pesti parketten a jól értesültek már befektető csoportról pusmogtak, a hír értékéből sokat levon, hogy a Park Teniszklub vagyonkezelő kapcsolattartója Balázs Csaba, az Est Media egyetlen munkatársa, aki azt is elmondta a Világgazdaságnak, hogy a 302 millió forint jegyzett tőkéjű, elsősorban az információtechnológiában, a médiában és ezek határterületein befektető vagyonkezelő vezérigazgatója a felesége.

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

Est Media követelés Park Teniszklub Zrt.
Kapcsolódó cikkek