Pénz- és tőkepiac

Milliárdos károkat okozott a vihar

Június első napjaiban országszerte csaptak le viharok, sok helyen komoly károkat okozva. A Generali Biztosítóhoz ebben az időszakban közel 6000 esetről érkezett bejelentés, megközelítőleg 1 milliárd forint értékben. 

A korábbi évek tapasztalatai alapján a kora nyári, illetve nyári hónapokban 100 ezer körüli káreseményt jelentenek. Az elmúlt napok viharai kapcsán a Generali Biztosítóhoz közel 6000 kárbejelentés érkezett a viharok kapcsán június 1-14. között.

A károk összértéke elérheti az 1 milliárd forintot a biztosító becslése szerint.

Fotó: MTI

A legtöbb kár úgynevezett lakossági vagyonkár – közel 5000 eset –, de a vállalati és a mezőgazdasági szektort is érintették a viharok. Június első felében a viharkár volt a legjellemzőbb, de a jég és a villámlás is számos káresetet okozott a Generali ügyfeleinek.

A leginkább érintett település Pécs, ahonnan közel 200 alkalommal jelentettek kárt. De Makót és Szegedet is sújtotta a vihar, hasonló mennyiségű kárbejelentéssel. A megyék közül Pestet, Bács-Kiskunt és Csongrád megyét sújtották leginkább a viharok.

Már a vihar sem olyan, mint régen

A júniusi viharkár-bejelentések száma megközelítette a háromezret a Groupamánál, ezek kárösszege meghaladja a 300 millió forintot.

 

Generali biztosító viharkár
Kapcsolódó cikkek