Pénz- és tőkepiac

Rendezi az Est Media tartozásait a Park Teniszklub

A csődegyezségben foglalt 2,55 százaléktól eltérően az Est Media tartozásainak 100 százalékát kifizeti a Budapesti Értéktőzsdének és a KELER-nek a Park Teniszklub Zrt.. A Park Teniszklub célja, hogy az Est Media kapcsolatai a tőkepiaci működés szempontjából lényeges szereplőkkel rendezettek legyenek.

A Park Teniszklub Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló Dynamopest Kft. a napokban megállapodást kötött a Budapesti Értéktőzsde Zrt.-vel (BÉT) és a KELER Zrt.-vel a BÉT-en jegyzett Est Media Nyrt. tartozásainak rendezéséről – derül ki a Park Teniszklub közleményéből.

A BÉT és a KELER hitelezőként az Est Media csődeljárásába összesen mintegy 14 millió forint összegű követeléssel jelentkeztek be, amelynek 97,45 százalékát az elfogadott csődegyezség keretében elengedték. A BÉT és a KELER helyzete annyiban sajátos volt, hogy ezek a szervezetek törvényi korlátozás miatt az Est Mediában részvénytulajdont nem szerezhetnek, ezért a csődegyezség értelmében csak pénzben válhattak jogosulttá eredeti követelésük 2,55 százalékára (összesen mintegy 355 ezer forintra).

Fotó: Pixabay

A Park Teniszklub Zrt. célja, hogy az Est Media kapcsolatai a tőkepiaci működés szempontjából fontos szereplőkkel rendezettek legyenek.

Ennek érdekében megállapodott a BÉT-tel és a KELER-rel, hogy az Est Media teljes, eredeti tartozását kifizeti feléjük, méghozzá a csődeljárás előtti, 100 százalékos értéken (azaz összesen mintegy 14 millió forinton).

A Park Teniszklub korábban bejelentette, hogy az Est Médiában megszerzett részesedését adójogi értelemben „bejelentett részesedésként” kezeli, így a részvények keletkeztetésétől számított egy éven belül nem adja el azokat.

BÉT Est Media tartozás KELER Park Teniszklub
Kapcsolódó cikkek