Pénz- és tőkepiac

Kínai társkeresővel tarol a Momo

Továbbra is izgalmasan fest a kínai közösségimédia-applikációs cég, a Momo grafikonja. Az árfolyam meggyőző formát mutatott az utóbbi hetekben, a 200 napos mozgóátlagról megindulva több technikailag fontos szintet leküzdött (köztük az 50 napos mozgóátlagot), a hét eleji mozgások alapján pedig reálisnak tartjuk a további növekedést.

A 46 dolláros erősebb ellenállást magabiztosan küzdötte le hétfőn a papír, ezzel pedig megnyílt a tér a korábbi csúcsot jelentő 54 dolláros szint felé, így még továbbra is masszív, 15 százalék körüli emelkedési potenciállal kecsegtet a

Fotó: AFP

Ahogy azt a múlt heti negyedéves jelentésben láttuk, a cégnél zajló folyamatok biztatók, az aktív felhasználók száma dinamikusan emelkedik, miközben a platformon átlagosan eltöltött idő szintén növekszik. Ez a főbb eredménysorokon is meglátszik, a bevételek meggyőző ütemben, rendre az elemzői várakozásokat megverve növekednek, de profitsoron is hízik a cég.

Ez a várakozások szerint hasonlóan alakulhat az előttünk álló negyedévekben is, amit nagyban segíthet az első negyedévben bejelentett Tantan társkereső akvizíciója (lényegében egy kínai Tinderről van szó), amellyel egy 20 millió aktív felhasználóval (ebből 3,1 millió prémium) rendelkező, az első számú kínai randiapplikációnak számító alkalmazást szerzett meg a Momo.

Emellett a mostani árfolyamszinteken a papír értékeltsége úgyszintén vonzó lehet, a 16 alatti előretekintő P/E-mutató szektorszinten, és múltbeli önmagához képest kedvező árazásnak tűnik. Hasonló mondható el az EV/EBITDA-alapú értékeltségéről is, a 12 körüli értékével ennek alapján sem tűnik drágának a részvény.

Nem meglepő módon a többi elemző szintén optimistán értékeli a céget, a 12 havi elemzői célárak átlaga 56,5 dolláron áll a Bloomberg adatbázisában, ez 20 százalékos felértékelődésnek felelne meg. Még ennél is optimistábbak azonban az ismertebb elemzőházak, a JPMorgan, a Morgan Stanley és a Jefferies, amelyek 60 dollár fölé értékelik a részvényt.

Momo Kína társkereső
Kapcsolódó cikkek