Pénz- és tőkepiac

Piry maradhat a Masterplastnál

Piry László Masterplast-vezérigazgató megbízatása közös megegyezéssel megszűnt, jövő szerdán pedig eldől, hogy folytatódhat-e a stratégiai szintű együttműködése a céggel. Ha igen, akkor az igazgatótanácsnak lehet a tagja.

Piry László vezérigazgatói megbízatása és munkaviszonya kedden szűnt meg a Masterplastnál, utódja Nádasi Róbert gazdasági igazgató lett. Piry a Világgazdaságnak a döntés hátteréről annyit mondott, hogy szerinte a váltás fő oka az lehetett, hogy az ő szervezetirányítási szemlélete eltérőnek bizonyult a fő tulajdonosokéhoz képest. Hozzátette: a jövő szerdai vezetőségi ülésen tárgyalnak arról, hogy egyáltalán kaphat-e szerepet az igazgatótanácsban, de a végső szót erről a közgyűlés mondja ki. Piry László karrierje további alakulásáról nem bocsátkozott jóslásokba, ezzel megvárja a szerdai vezetőségi ülést, amelyre egyébként optimista várakozással tekint.

Piry László
Fotó: Kallus György

Tibor Dávid elnök a társaság közleményében kiemelte, hogy Piry László új szemléletet hozott, és értékteremtő folyamatokat indított el a Masterplastnál.

Az igazgatótanácsban megvizsgáljuk a további stratégiai szintű együttműködés lehetőségét. A változás nem érinti a társaság irányítási alapstruktúráját, vagyis az alapító tulajdonosok elnöki és alelnöki pozícióban maradnak

– jelezte Tibor Dávid.

A Masterplast előtt Piry a Novochem Kft.-t vezette, korábban a TVK kereskedelmi vezérigazgató-helyetteseként dolgozott, illetve a Mol csoport kiskereskedelmi üzletágát irányította. Mostani másfél éves vezetői munkásságának egyik legfontosabb eleme – az építőipar mellé – egy új divízió (ipari alkalmazások, csomagoló- és autóipar) létrehozása volt. Kinevezése után néhány hónappal a Világgazdaságnak adott interjúban kockázatként utalt arra, hogy az alapítók miként vonulnak háttérbe a vállalat üzemeltetéséből. Akkor úgy látta, 10-15 évig irányíthatja a társaságot.

Vezetése idején a Masterplast-részvények árfolyama 27 százalékkal emelkedett.

Az új vezérigazgató, Nádasi Róbert 2010-ben csatlakozott a vállalathoz, gazdasági igazgatóként többek között felelős volt a pénzügy, számvitel, kontrolling és informatikai területek irányításáért, valamint a befektetői kapcsolatokért. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett menedzser hét évet dolgozott a Philips Magyarország Kft. vezetőségében, majd csaknem tíz évig a Johnson & Johnson Kft. gazdasági igazgatói pozícióját töltötte be. Résztulajdonos a társaságban, 33 864 részvénnyel rendelkezik. Elődje tulajdonában nem voltak Masterplast-papírok.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

vezetőváltás Masterplast Piry László
Kapcsolódó cikkek