Pénz- és tőkepiac

Mínuszból indul a pesti tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 36 379,94 ponton nyitott csütörtökön.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,46 pontos csökkenéssel, 36 379,94 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,02 százalékkal gyengült.

Továbbra is kedvezőek a kilátások a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtöki kereskedésében a szerdai emelkedést követően az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint.

Varga Zoltán az előrejelzésében úgy vélekedett, továbbra is kedvezőek a kilátások, bár túlzottan nagymértékű emelkedés nem várható.

A vezető részvények közül a Molt érdemes kiemelni, amely a 3000 forintos szint felé közelíthet, illetve a Richtert, ugyanis a gyógyszergyártó vállalat árfolyamában is folytatódhat az emelkedés, és hamarosan elérheti az 5300 forintos szintet – írja elemzésében Varga Zoltán.

Az Equilor szenior elemezője úgy látja, hogy az OTP mozgása bizonytalanabb, de a következő napokban átlépheti a 10 ezer forintos lélektani határt, és a 10 400 forintos szint felé veheti az irányt. A Magyar Telekom mozgásában nem számítanak nagyobb változásra, a 400 forintos szint közelében kedvező vételi lehetőség adódhat a távközlési vállalat piacán.

BÉT tőzsde BUX
Kapcsolódó cikkek