Pénz- és tőkepiac

Kötvényt bocsát ki az Eximbank

A Magyar Export-Import Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) 55. § (1) bekezdésére, valamint a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség részletes szabályairól szóló 24/2008. (VIII. 15.) PM rendelet 2. § (3) bekezdésére és 4. mellékletének 1.2. pontjára hivatkozással rendkívüli tájékoztatás keretében az alábbi információt teszi közzé:

A Kibocsátónak szándékában áll visszafizetendő forrásokat bevonni magyar jog alatti, akár több belföldi nyilvános forgalomba hozatal útján .

A tranzakció során a Magyar Állam visszavonhatatlan készfizető kezességével biztosított kötvények kerülhetnek forgalomba hozatalra. A Tranzakció előkészítését az alapítói jogok gyakorlója (külgazdasági és külügyminiszter) jóváhagyta.

Fotó: Vémi Zoltán

A tranzakció szervezői, forgalmazói, fizető ügynöki és árjegyzői feladatait az Erste Bank Hungary Zrt. látja el. A szervező az elkövetkező időszakban a tranzakció megalapozásához a piaci kereslet felmérésébe kezd.

tőzsde Exim bank
Kapcsolódó cikkek