Pénz- és tőkepiac

Túléléséért küzd az EHEP

Cégbírósági felhatalmazás alapján hívta össze az EHEP Nyrt. rendkívüli közgyűlését a cégben 35,75 százalékkal rendelkező DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő.

Március 20-ra hívta össze az Első Hazai Energia-portfolió Nyrt. (EHEP) rendkívüli közgyűlését a DVG. Az EHEP életében szükséghelyzet állt elő, mivel a cég részvényeit január 16-tól hat hónapos időszakra elkülönítőbe tette a BÉT, miután a társaság igazgatósága a likviditási gondok miatt még tavaly november 7-én lemondott, s idén január 6-tól már az ügyvezetést sem látta el.

Fotó: Shutterstock

A társaság könyvelését végző Nória Kft. is felmondott. Az új vezetőségről és a fizetésképtelenséggel előállt helyzetről a január 4-re összehívott megismételt rendkívüli közgyűlés dönthetett volna, ám azon senki sem jelent meg.

A márciusi rendkívüli közgyűlés napirendi pontjai között szerepel az igazgatósági, a felügyelőbizottsági és az auditbizottsági tagok, továbbá a könyvvizsgáló megválasztása. Dönteni kell a 2018-as üzleti évre vonatkozó beszámolóról és arról is, hogy ki viselje a közgyűlés költségeit.

Kérdés, vajon milyen beszámolót terjesztenek elő, továbbá, hogy azt miként fogadja el az igazgatóság.

A DVG jogi képviselője, Móricz Zoltán az ügyvédi titoktartásra hivatkozva hárította el érdeklődésünket, míg a vagyonkezelő elnöke külföldön tartózkodik.

A tavalyi éves jelentés számszaki része elkészült, ám az értékelő rész, amely legalább olyan fontos, még hiányzik, és nincsenek olyan tisztségviselők, akik ezt elfogadhatnák

– mondta a Világgazdaságnak Fodor László, a november 7-én lemondott igazgatóság elnöke, hozzátéve, hogy az EHEP saját tőkéje december végén nullaközeli volt. Az új vezetésnek tehát a likviditás helyreállításával kapcsolatban is intézkednie kell.

Az EHEP másik nagy tulajdonosa a felszámolás alatt álló, 32,41 százalék felett rendelkező Buda-Cash, ám a brókercég felszámolója évek óta nem vesz részt a társaság életében.

A teljes cikk a Világgazdaság szerdai számában olvasható

DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő EHEP
Kapcsolódó cikkek