Pénz- és tőkepiac

Közel azonnali pénzküldést vezet be a Viber

Az esti órákban és hétvégén is működik majd a chatalkalmazásról elhíresült cég új szolgáltatása.

Új pénzküldési szolgáltatást indítunk Moneytou néven, amellyel percek alatt küldhető pénz az ismerőseinknek

– jelentette be

Cristina Constandache, a Rakuten Viber bevételekért felelős vezetője. Elsőnek Magyarországon vezetik be az új lehetőséget, majd később más országokban is elérhető lesz a pénzküldés. A Mastercarddal együtt elindított szolgáltatás hétvégén és éjszaka is működik, így a banki átutaláshoz képest szélesebb időtartományban küldhető vele pénz, ami a megérkezése után azonnal felhasználható.

Fotó: Fabian Sommer/dpa/AFP

A cég szerint többek között éttermi számlák megosztására és zsebpénz kezelésére is alkalmas lesz a pénzküldési szolgáltatás.

A pénzküldés két bankkártya között jön létre, egyfajta „wallet” funkcióként, így a pénzküldéshez nincs szükség virtuális zseb feltöltésére, illetve számlanyitásra. A bevezetéskor havonta 125 ezer, évente pedig 780 ezer forintot lehet legfeljebb küldeni az alkalmazással. Az átutalásnak sávos díjai vannak, 3000 forintig 79 forintot kell fizetni érte, ennél nagyobb összegnél pedig a 79 forintot plusz a 3000 forint feletti rész 1,5 százalékát számítják fel, szombatonként az alapdíj 2019 végéig akció keretében 49 forint lesz.

Rakuten Viber Moneytou
Kapcsolódó cikkek