Pénz- és tőkepiac

Tőkeemelés a Mátrai Erőműnél

A Mátrai Erőmű 250 millió forinttal 500 millió forintra emeli a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő törzstőkéjét.

A Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósága, mint a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. egyszemélyes tulajdonosa október 15-én a Kft. törzstőkéjének 250 millió forintról 500 millió forintra való felemeléséről döntött – jelentette be Opus Global a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A törzstőke emelést az egyszemélyes tulajdonos Mátrai Erőmű Zrt. 250 millió forint pénzbeli vagyoni hozzájárulással valósítja meg. A Mátrai Erőmű Zrt. a pénzbeli vagyoni hozzájárulást 2019. október 31. napjáig teljesíti a Kft. számlájára történő átutalással.

A törzstőke emelés célja, hogy a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. bővíteni tudja tevékenységét, és belépjen a bányák segédgépekkel történő kiszolgáláshoz az ahhoz szükséges földmunkagépek egy részének megvásárlása útján.

Új tevékenységgel bővül a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. feladatköre a közeljövőben

A Mátrai Erőmű Zrt. 100 százalékos tulajdonába tartozó Kft. az anyacéggel kötött keretszerződés értelmében 5 éven át, napi 24 órában támogatja majd segédgépekkel a bányagépek munkáját a visontai és bükkábrányi bányák területén. A Kft. a feladat ellátáshoz földmunkagépeket- és egyéb gépeket vásárol. A beszerzés fedezetét az anyavállalat pénzbeli vagyoni hozzájárulása biztosítja. A Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósága az Opus Global Nyrt. igazgatóságának jóváhagyásával úgy döntött, hogy 250 millió forinttal megemeli a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. törzstőkéjét, amely így 500 millió forintra nő. A kft. feladatainak bővülése új munkahelyeket hoz létre az erőművet kiszolgáló visontai és bükkábrányi bányákban.

A Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. 2019. július 1-jétől végez kiskotrós- és segédgépes munkákat Visonta keleti bányaterületén. Azért, hogy a Kft. hatékonyan elláthassa új feladatát, a Mátrai Erőmű Zrt. igazgatósága a társaság törzstőkéjét korábban már 83 millió forintról 250 millió forintra emelte. A törzstőke mostani emelését a Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft. tevékenységének bővülése tette szükségessé. A társaság az anyavállalat pénzbeli vagyoni hozzájárulásából földmunkagépeket (lánctalpas dózereket és rakodógépeket) szerez be.

Az újabb tőkeemelést a Mátrai Erőmű Zrt. 250 millió forint átutalásával valósítja meg 2019. október 31-ig.

Opus Global tőkeemelés Mátrai Erőmű Mátrai Erőmű Bányászati Mélyépítő Kft.
Kapcsolódó cikkek