Pénz- és tőkepiac

Rekordidőszakot tudhat maga mögött a CIB

Kiemelkedő hitelezési aktivitással zárta 2019 első három negyedévét a CIB Bank vállalati üzletága: a hazai vállalkozások részére január 1. és szeptember 30. között folyósított hitelek több mint 30 százalékkal meghaladják az előző év azonos időszakában folyósított hiteleket – írja közleményében a bank. A kis- és közepes vállalkozások szegmensében rekordszintű, összesen 208 milliárd forint a pénzintézet kitettsége.

Rekorderedményeket könyvelhetett el a szeptemberben zárult harmadik negyedévben a CIB Bank vállalati üzletága: csak idén eddig 180 milliárd forint hitelt folyósított a pénzintézet a magyar vállalkozásoknak, ez több mint 30 százalékos növekedés 2018 első három negyedévéhez képest. A teljes hitelállomány az előző év azonos időszakához viszonyítva közel 35 százalékos növekedést mutat, ami jelentősen meghaladja a bankszektorszintű vállalatihitelállomány-növekedést.

Már az első kilenc hónapban teljesítettünk minden célt, amit a vállalati hitelezések területén 2019. év végére tűztünk ki

– kommentálta az eredményeket Szabó Balázs, a CIB Bank vállalati üzletágának vezetője.

„Büszkék vagyunk arra, hogy több száz vállalat sikeréhez és bővüléséhez járultunk hozzá, és köztük egyre nagyobb számban vannak olyanok, akik korábban nem voltak ügyfeleink. Az ő választásuk is megerősít abban, hogy jó úton haladunk. Célunk, hogy az előttünk álló időszakban is növeljük hitelezési aktivitásunkat” – tette hozzá.

Fotó: CIB Bank

Ha 2019. szeptember végét nézzük, a kis- és középvállalatoknak kihelyezett hitelek volumene több mint 150 milliárd forint, ami az előző év szeptember végével összevetve közel 19 százalékos gyarapodást jelent, és várhatóan meghaladja a piaci növekedést. A nagyvállalatoknak folyósított hitelállomány pedig 497 milliárd forintra emelkedett, így több mint 40 százalékos a növekedés 2018 szeptemberéhez képest. Kiemelkedően sikeresnek mondható az idei évben a Növekedési Hitelprogram is, ahol a kis- és középvállalati ügyfélkörben 9 százalék feletti részesedést ért el a CIB Bank. A CIB kkv-szektor iránti elkötelezettségét és intenzív értékesítési tevékenységét jelzi, hogy több mint 11 százalékkal nőtt azon vállalkozások száma, amelyek elsődlegesen a CIB Bank szolgáltatásait veszik igénybe.

„Folyamatosan megújítjuk elektronikus csatornáinkat, új vállalati internetbankunk az egyik legszéleskörűbb funkcionalitással és szolgáltatásokkal rendelkező platform a piacon. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy kiváló szolgáltatási minőséget biztosítsunk a napi pénzügyek, a személyes ügyintézés és az üzleti tanácsadás területén is” – idézi a közlemény Szabó Balázst.

CIB Bank vállalati hitelezés
Kapcsolódó cikkek