Pénz- és tőkepiac

Több ezer kárbejelentés érkezhet még a Groupamához

A Groupama Biztosítóhoz a vihar után több mint 800 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett.

A Groupama Biztosítóhoz a hazánkon kedden és szerdán átvonuló vihar után több mint 800 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a legfrissebb, csütörtök reggeli adatok szerint, de a szakemberek szerint még további jelentős számú kárbejelentés várható. A legtöbb bejelentés Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett – áll a Groupama Biztosító a viharkárokról szóló aktuális közleményében.

A második legtöbb lakásbiztosítási szerződést kezelő biztosítótársaságnál jelentősen megnőtt a kárbejelentések száma a több helyen 100 kilométeresnél erősebb széllökéssel érkező hét eleji viharok után.

Az eddigi 800 kárbejelentés döntő többsége (90%) viharkárral összefüggésben érkezett, a bejelentések 6%-a pedig felhőszakadáshoz kapcsolódik.

A károk átlagos becsült értéke 100 ezer forint, de vannak kiugróan magas, milliós nagyságrendű kárbejelentések is. A legtöbb bejelentés (84) Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett, emellett kiemelkedően sok bejelentést regisztrált a biztosító Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyékből, valamint Budapestről és Komárom-Esztergom megyéből is.

Fotó: VIKTOR VERES / AFP)

A biztosítótársaság szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését. A Groupama Biztosító kiemelt figyelmet fordít a mielőbbi kárrendezésre. A bejelentett károk gyorsított ütemben, gyakran

már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a társaság.

Groupama Biztosító becsült érték biztosító viharkár kárrendezés
Kapcsolódó cikkek