Pénz- és tőkepiac

A Fizetési Pont termináljaiban már van PIN-kód mentesség

15 ezer forint alatt az érintéses fizetéssel használt bankkártyák esetén akkor kérnek PIN-kódot, ha a kibocsátó bank a limitemelést nem hajtotta végre.

A Fizetési Pont, a POS-terminál piac harmadik legnagyobb szereplője egy nap alatt bevezette a 15 ezer forint alatti kártyás vásárlásokra a PIN-kód mentességet termináljain – közölte a terminálüzemeltetők rangsorában az OTP és a K&H után a harmadik helyen álló cég.

A kormányrendelet ugyan április 15-iki határidőt jelölt meg, a cég termináljai azonban már szerdától átálltak a magasabb limitre, így 15 ezer forint alatt az érintéses fizetéssel használt bankkártyák esetén

csak akkor kérnek PIN-kódot, ha a kibocsátó bank a limitemelést még nem hajtotta végre.

Fotó: AFP

Mivel a Fizetési Pont intelligens POS termináljai az okostelefonokkal történő egyérintéses fizetést is támogatják, akár a 15 ezer forint feletti vásárlásoknál sem kell PIN-kódot megadni, ha a fizetési művelet okostelefonnal történik.

A 2012-ben alakult Fizetési Pont Magyarország legnagyobb, bankfüggetlen POS terminál üzemeltető hálózatát hozta létre,

termináljai megtalálhatóak az ország több mint 2000 településén.

A Fizetési Pont már több mint 23 ezer elfogadóhelyen telepített POS terminált Magyarországon, az MNB adatai szerint 2019 végén megközelítőleg 114 ezer elfogadóhelyen működött POS terminál.

Fizetési Pont PIN kód bankkártya
Kapcsolódó cikkek