Pénz- és tőkepiac

Egyéni elbírálást kértek a bérlők

A működést veszélyeztető mértékű bevételkiesést nem okoz a járványhelyzet a társaság szerint. Az Indotek csoport lett az új, 24 százalékot birtokló tulajdonos.

A járvány miatt előállt rendkívüli helyzet kezdetén az Appeninn több bérlője is kérte, hogy egyeztethessenek a bérleti díjról, és minden ilyen esetben egyéni elbírálásban részesültek

– közölte a Világgazdasággal a társaság. Kiemelték ugyanakkor, hogy ezek az esetek számottevő, a működést veszélyeztető mértékű bevételkieséssel nem járnak, de a rendkívüli intézkedések az egész ingatlanpiacra hatással vannak.

Zavartalan a fejlesztési munka Balatonfüreden és a Club Aliga területén
Fotó: Vémi Zoltán / VG

A cég akvizíciós és portfólió­tisz­títással kapcsolatos terveinek megvalósítását, mint közölték, eddig legfeljebb a korlátozások miatti technikai nehézségek hátráltatták, a társaság hosszú távú növekedési terveire mindez nincs hatással.

Sőt, az Appeninn növekedési terveinek előkészületei sem álltak le, potenciális akvizíciós célpontokat kutatnak fel, és a portfólió fókuszterületein kívül eső ingatlanokat értékesítenek. A társaság kedvezőnek ítéli meg a turisztikai célú fejlesztéseket, zavartalan a munka a Club Aliga területén és a balatonfüredi kikötőben is. A Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója pénteken hagyta jóvá az Appeninn Xbond piacon megjelenő kötvényeinek regisztrációját, a kereskedés ma indul. Az ingatlanfejlesztő 400 darab Appeninn 2029/I. elnevezésű értékpapírját egyenként 50 millió forint névértéken, vagyis 20 milliárdos össznévértéken bocsátja ki. Az Appeninn papírjai a Budapesti Értéktőzsdén 377 forintos árfolyamon kezdték 2020-at, máig ez a árfolyamának idei csúcspontja.

Tavaszra a januári értékének több mint egynegyedét elvesztette az ingatlanpapír, ugyanakkor az utóbbi egy hónapban 269 forintról 324 forintra ralizott a részvény, pénteken pedig 7,5 százalékos pluszban zárt.

A teljes cikk a Világgazdaság hétfői számában olvasható

Indotek Appeninn koronavírus BDPST
Kapcsolódó cikkek