Pénz- és tőkepiac

Kötvénykibocsátásból akvirálna a Duna House

A Duna House kötvényei a minimálisan elvártnál magasabb hitelminősítői besorolást kaptak, így a társaság részt vehet a Növekedési kötvényprogramban. A bevont forrással az ingatlancég közelebb kerülhet újabb akvizíciókhoz is.

A Duna House (DH) kibocsátandó kötvényei stabil kilátás mellett BB besorolást értek el a Magyar Nemzeti Bank által felkért Scope Ratings hitelminősítőnél. Ez egy fokozattal jobb érték, mint a jegybank által a Növekedési kötvényprogramhoz elvárt minimum, a B plusz kategória. A társaság kiemelte, hogy a kötvénykibocsátással a meglévő hitelei egy részének refinanszírozását és akvizíciós terveinek támogatását hajthatja végre.

Fotó: Vémi Zoltán / VG

Az ingatlanközvetítő vállalat tegnap megjelent közlése szerint a Scope hatmilliárd forint értékű kibocsátással számolt. A DH kitért arra is, hogy a tervek szerint akár már ebben a hónapban vagy szeptemberben megtörténik a kibocsátás, és az elvárásokkal összhangban 180 napon belül a kötvényeket bevezetik a piacra. A cég minderről a következő másfél hétben ígért bővebb tájékoztatást a befektetőinek. A Scope Ratings az ingatlanvállalat kilátásaival kapcsolatban a megjelent minősítésében úgy értékelt, hogy a Duna House készpénztermelő képessége fenntartható, mivel erős a társaság ingatlan- és hitelközvetítői tevékenysége, az ebből származó jutalékok pedig támogatják a cég bevételeit. Megjegyzik, hogy a Forest Hill ingatlanprojekt pénzügyi hatásainak kikerülésével a DH ismét leszoríthatja pénzügyi tőkeáttételét.

A Duna House Budapesti Értéktőzsdén jegyzett papírjai tegnap a kereskedés félidejéig egyáltalán nem reagáltak a fejleményekre. Egyetlen kötés sem történt a cég részvényeivel, annak ellenére, hogy az ingatlanpapír új, 1:10 arányban felosztott törzsrészvényeivel ekkor lehetett először kereskedni, így 312 forinton stagnált az árfolyam. A felaprózástól a vállalat menedzsmentje korábban azt várta, hogy a likviditása növekedni fog, mivel a hazai kisbefektetők szívesebben kereskednek egy néhány száz forintos értékű papírral.

Duna House kötvény Scope
Kapcsolódó cikkek