Pénz- és tőkepiac

Nem kell aggódni, ha napozás körben sárgul be a zöld ország

Megérkezett a COVID-teszt fedezet utasbiztosításhoz – derül ki a CHERRISK Biztosító közleményéből.

A felkészült nyaralók részben mentesülhetnek a hazatéréskor váratlanul, koronavírus miatt felmerülő plusz költségek terhe alól. Augusztus 1-jétől a sárga vagy piros besorolású országokból érkezőknek kötelező elvégeztetniük két darab tesztet, önköltségen. A helyzetre reagálva, az iparágban elsőként új, rendhagyó fedezettel egészült ki a CHERRISK Utasbiztosítás, ami biztosítottanként egy darab koronavírusteszt költségét térítheti meg, ezzel is segítve a hazatérőket.

A térítéshez természetesen teljesülnie kell bizonyos feltételeknek. A CHERRISK alakulása óta ösztönzi a kockázatcsökkentő viselkedést és a biztonságra való odafigyelést, éppen ezért fontos, hogy mind a szerződéskötés, mind az elutazás napján zöld kategóriába tartozzon a célország, ahova utazni szeretnénk.

Az eleve sárga vagy piros besorolású térségek látogatását nem javasolják, épp ezért ilyen országba utazáskor COVID-teszt térítés sem jár az utazóknak.

“Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a felelősségteljes viselkedést kívánjuk támogatni, éppen ezért csak azokban az esetekben nyújtunk fedezetet ügyfeleinknek, ha a célország a kinntartózkodás ideje alatt kerül sárga, vagy piros besorolás alá. Kezdetektől fogva igyekszünk a lehető leggyorsabban reagálni a fogyasztói igényekre és úgy gondoljuk, hogy a biztonságos utazást tervezőket most valóban segíthetjük abban, hogy egy kicsit nyugodtabban utazzanak, és kevésbé kelljen attól tartaniuk, hogy utazás közben »sárgul« vagy »pirosodik« be úti céljuk” – mondta Szőke Péter, a CHERRISK biztosítási szakértője.

Fotó: AFP

Az országok aktuális besorolását az országos tisztifőorvosnak a Hivatalos Értesítőben közzétett rendelkezései alapján követi nyomon a biztosítási platform is, erről csatornáin folyamatosan tájékoztatja is ügyfeleit.

A CHERRISK utasbiztosításának kiegészítő fedezete szerdától már elérhető,

és mindenkire vonatkozik, aki augusztus 12-én vagy ezután köt ilyen biztosítást.

A térítés összegét az állam által elfogadott SARS-CoV-2 tesztek országosan jellemző árfekvése alapján kalkulálva, 30 000 forintban határozták meg.

A biztosításra vonatkozó teljes körű tájékoztatás a CHERRISK Utasbiztosítás Biztosítási Szerződési Feltételekben, a COVID-teszt kiegészítő fedezetre vonatkozó pedig az erről szóló hirdetményben érhető el.

COVID-19 országbesorolás teszt utazás biztosítás
Kapcsolódó cikkek