Pénz- és tőkepiac

Dinamikusan növekvő céget vesz az Akko Invest

Az Akko Investhez kerülő társaságnak több mint 170 ügyfele van, köztük a Corvinus Egyetem, az Elmű-Émász, a Magyar Telekom, a MÁV, és a Strabag.

Az Akko Invest megvásárolja a NEO Property Services Zrt. ingatlanüzemeltető és szolgáltató cég részvényeinek 100 százalékát – jelentette be kora délután a társaság a honlapján, miután a tőzsde vezérigazgatója egész napra felfüggesztette a kereskedést a cég részvényeivel.

Prutkay Zoltán, az AKKO Invest elnöke az ügylettel kapcsolatban elmondta, hogy

a jelenleg a WING-csoport tulajdonában álló vállalat az elmúlt öt évben 78 százalékkal növelte árbevételét, amely 2019-ben elérte a 23,3 milliárd forintot.

Az eredményességet legjobban bemutató EBITDA (pénzügyi tételektől tisztított, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) pedig tavaly már 1,5 milliárd forint volt. A cég elnöke hozzátette, hogy a NEO a további dinamikus organikus növekedés mellett, akvizíciókat is tervez. Az ingatlancég felvásárlásával, melynek zárásához a közgyűlés jóváhagyása is szükséges, az AKKO jelentősen növelheti vagyonát.

Az 1999-ben alapított NEO Property Services Zrt. tevékenységei közé tartozik a létesítménygazdálkodás, az ingatlankezelés és az ingatlanberuházásokhoz kapcsolódó projektmenedzsment. Országos lefedettségének, üzemeltetési szervezetének, illetve ügyfélre szabott szolgáltatásainak köszönhetően legfontosabb partnereivel hosszú évekre visszanyúló, stabil partneri viszonyban dolgozik. A vállalatnak több mint 170 ügyfele van, közöttük például a Corvinus Egyetem, az Elmű-Émász, a Magyar Telekom, a MÁV, a Strabag és persze a Wing.

Több mint 10 millió négyzetméter külterületet gondoz, és 3 millió négyzetmétert is meghaladó ingatlanterületet üzemeltet.

Munkavállalóinak száma túllépi a 650 főt. A jelenlegi adatok alapján a NEO 2020-ban is folytatja a növekedést, melyet a későbbiekben a cégfelvásárlások mellett szolgáltatásfejlesztés is támogathat. A társaság célja, hogy 2025-re 29 milliárd forintos árbevételt és 2,1 milliárd forintos EBITDA-t érjen el.

AKKO Invest tőzsde ingatlanpiac
Kapcsolódó cikkek