Pénz- és tőkepiac

Szintet lépett a SunDell Estate

Szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) vette nyilvántartásba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a SunDell Estate Nyrt-t – közölte a vállalat.

Szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) vette nyilvántartásba a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a SunDell Estate Nyrt-t. Ezzel az első olyan társaság lett az országban, amely nem egy már bejáratott tőzsdei jelenlét után választotta ezt a működési formát, hanem végig ment a bevezetés összes lépésén, majd a belépéssel szinte egy időben vált szabályozott ingatlanbefektetési társasággá. Az első „zöldmezős SZIT” megjelenése mérföldkő a magyar ingatlanpiacon.

A SunDell Estate idén júliusban lépett a BÉT parkettjére,

és mivel ezzel a lépéssel minden törvényi feltételt teljesített, kérelmezte, hogy a szabályozott ingatlanbefektetési társaságként vegye nyilvántartásába. A társaság tegnap közzétette, hogy kézhez a kapta a NAV tájékoztatását, hogy a társaság SZIT-ként való nyilvántartásba vétele megtörtént.

A SunDell Estate Budapest kertvárosias övezeteiben épülő lakóparkok építésének megszervezésével, a felépült lakások értékesítésével és bérbeadásával foglalkozik. A társaság nevét olyan projektek fémjelzik, mint a Levendula Lakópark, a Nérium Lakópark és a Paskal Garden.

 

SunDell Estate BÉT ingatlan
Kapcsolódó cikkek