Pénz- és tőkepiac

Beesett az árfolyama DiCaprio kedvenc húshelyettesítő cégének

A Bernstein elemzőház alulteljesítőre módosította a vegán élelmiszereket gyártó és forgalmazó vállalat ajánlását.

A Bernstein óvatosságra int a Beyond Meat részvényével kapcsolatban. Az elemzőház alulteljesítőre módosította a vegán élelmiszereket gyártó és forgalmazó vállalat ajánlását – írja az agroforum.hu

A Bernstein úgy véli,

a vállalat részvényeinek az árfolyama a jelenlegi szinteken túlfeszített, bár a Beyond Meat hosszú távú kilátásai továbbra is stabilak

– hívta fel a figyelmet az Equilor Befektetési Zrt. A bejelentés napjának kereskedése során 2,4 százalékot zuhant a Beyond Meat részvények árfolyama – közli a portál.

Fotó: AFP

Hangsúlyozzák, hogy a JPMorgan nem is olyan régen már figyelmeztetett, hogy irracionális értékeltségen forog a Beyond Meat részvények árfolyama. A bank elemzői felülsúlyozásról semlegesre módosították a vegán készítményeket gyártó vállalat részvényeit.

A Beyond Meat elsődleges terméke a hamburgerekbe való húspogácsát helyettesítő, növényi alapú pogácsa. Növényi alapú kolbászt, marhahús és csirkehús helyettesítőket is készítenek.

A termékek elsősorban sárgaborsó alapú fehérjéből készülnek. A Beyond Meatben egyébiránt olyan hírességesek is tulajdonosok, mint Leonardo DiCaprio és Bill Gates.

Beyond Meat
Kapcsolódó cikkek