Pénz- és tőkepiac

Maradt még erő a TeamViewerben

A tavalyi tavasz egyik sikersztorija volt a német tőzsdén a TeamViewer.

A tavalyi tavasz egyik sikersztorija volt a német tőzsdén a TeamViewer: a márciusi visszaesés után több mint duplájára nőtt az árfolyama, ezzel pedig kiemelkedő teljesítményt nyújtott a A járványhelyzet a távoli elérési szolgáltatásokkal foglalkozó cég számára jelentős ügyfélállomány-bővülést hozott, az otthoni munkavégzés előtérbe kerülése pedig a továbbiakban is kedvezhet a TeamViewernek.

Ám messze nem ez az egyetlen terület, amelyből képes profitálni a cég.

A frankfurti tőzsdén 2019-ben debütáló vállalat tavaly egy jelentős felvásárlást hajtott végre, amikor megvette a kiterjesztett valósággal és Internet of Things (IoT) megoldásokkal foglalkozó Ubimax Gmbh-t,

amelynek szemüvegekre épülő megoldásai például a logisztikai folyamatokat segítik, de távoli elérésen alapuló támogatási feladatokat is el lehet látni velük. Az Ubimax partnerei között a DHL, a Coca-Cola és a Samsung is megtalálható. Ha pedig a TeamViewer legnagyobb szerződéseit nézzük, az IT-cégek mellett logisztikai és iparvállalatokat is jelentős súllyal találunk.

A járványhelyzet egyszeri nagy ugrást hozott az ügyfelek számában. Ez várhatóan nehezen lesz megismételhető, viszont korántsem biztos, hogy rövidtávú trendet fog jelenteni a távmunka vagy az e-kereskedelem egyre növekvő súlya. A tavalyi év a cég előzetes számai alapján erősen zárult, a bevétel 18 százalékkal nőhetett, az adózotteredmény-hányad magas, 27 százalék körüli lehetett.

A múlt év második felének árfolyammozgásai viszont óvatosságra intenek.

Nyáron még egyértelműen a növekedési részvények voltak felülteljesítők, az őszi és téli időszakban viszont megindult egy rotáció az értékalapú részvények irányába.

Emellett a felvásárlás költségei is szerepet játszhattak a TeamViewer-árfolyam csökkenésében. Így jelenleg a korábbi csúcstól 25 százalékkal van lejjebb az árfolyam. A részvény értékeltsége a 43-as 12 havi előretekintő P/E-rátájával persze így sem alacsony, ám a várhatóan magas EPS-növekedési ütem és a kiemelkedő megtérülési mutatók prémiumot jelenthetnek az árazásban.

Németország TeamViewer tőzsde
Kapcsolódó cikkek