Pénz- és tőkepiac

Profiltisztításra készül a SET

Leánycégek ügyvezetését vonta össze a tőzsdei társaság.

A SET Group igazgatósága a korábban elhatározott portfólió-tisztítás mielőbbi megvalósításának érdekében úgy döntött, hogy a SET Informatika Zrt. és az EtiCar Hungary Kft. ügyvezetését a továbbiakban a SET Goodwill and Enterprise Management Kft. látja el.

Amint az a BÉT honlapján hétfőn piaczárás után közzétett rendkívüli tájékoztatásban olvasható: céljuk, hogy a tervezett tranzakciók sikeres lezárását követően, a SET Group egy jól átlátható és modulárisan irányítható cégcsoporttá váljon, megteremtve ezzel a SET csoportba való további belépés lehetőségét az eddig is sikeres, jelentős profitot termelő vállalkozásoknak az értékmegőrző üzletágba.

Fotó: Shutterstock

A SET üzletfejlesztési igazgatója, dr. Orbók Ádám január elején a Világgazdaságnak úgy nyilatkozott, hogy a SET a jövőben a legjövedelmezőbb üzletágára koncentrál, s az a célja, hogy hosszú távon a vasútipar stabil szereplője legyen.

Ennek érdekében profiltisztítást hajtanak végre, egyúttal pedig olyan vállalatok akvirálását is tervezik, amelyek erősíthetik a vasútépítő leánycég, a TRIMAN tevékenységét.

A Magyar Nemzeti Bank a január 14-én hagyta jóvá a SET Group Nyrt. 21 904 554 darab, 20 forint névértékű törzsrészvények tőzsdére vezetéséhez szükséges Egyszerűsített Tájékoztatóját. A társaság közgyűlése még 2019. december 11-én határozott a SET Group tőkeemeléséről a TRIMAN Kft. 90 százalékos üzletrészének apportálásával.

SET Triman BÉT
Kapcsolódó cikkek