Pénz- és tőkepiac

Brandet épít a FuturAqua

A vendéglátó helyek tavaszi nyitására készülnek az üvegpalackos ásványvízzel.

A FuturAqua arról tájékoztatta a befektetőket a BÉT honlapján, hogy az elmúlt időszakban megrendelést adott le a tulajdonában lévő, Szekszárdon található, összesen 8 vízkútból álló, vízbázis teljeskörű vizsgálatára. Az elkészült szakvélemények alapján a kutakban lévő vizek minősége kiváló.

Korábban csak azt tudtuk, hogy a 2 mély fúrású kutból nyert víz ásványvíz mínőségű, míg a 6 sekély fúrású kutat eddig ipari vízbázisként tartottuk számon, most kiderült, hogy mindegyik kút prémium minőségű ásványvizet vizet ad

– mondta a Világgazdaságnak Kis-Benedek Róbert Ferenc igazgatósági tag, nagytulajdonos. Hozzátéve: az alapi palackozó üzemük, ahol visszaváltható, 0,33 literes üvegpalackokba töltik a helyi prémiumkategóriás ásványvizet, tavaly óta üzemel. Ám a pandémia miatt a gasztro célú értékesítést elhalasztották. Most a vendéglátóhelyek tavasszal várható nyitására készülnek, s már megkezdődött a Brand építés.

Amint az a BÉT közzétételben olvasható, a vizsgált alkotók alapján a víz a „természetes gyógytényezőkről” szóló 74/1999. (XII.25.) EüM rendelet 2. sz. melléklet az „Elismert természetes ásványvíz jellemzői” 1. pont követelményei alapján természetes ásványvíznek minősíthető. A vizsgált alkotók alapján a víz 65/2004. (IV.27.) FVM-ESZCSM-GKM „a természetes ásványvíz, a forrásvíz….palackozásáról” szóló rendelet szerint palackozásra természetes ásványvízként megfelel.

A vizsgált kutak víz minősége prémium kategóriába sorolható, ezt igazolja az a tény, hogy az összes ásványi anyag tartalma kiemelkedően magas. Ez az érték 6 db sekély fúrású kútnál 800 – 1.270 mg/l, a mélyfúrású kutak esetében eléri a 1.750 mg/l mennyiséget.

A 2 db mélyfúrású kútban (talpmélység 350-370 méter) értékes, 32-34 C fokos termál-, illetve a bőrre, ízületekre jótékony, metakovasav tartalmú gyógyvizet rejt a föld mélye. A kézhez vett vizsgálat eredményeként ez a víz ivóvízkúrára is alkalmas.

Vízhozamát tekintve a Futuraqua Nyrt. szekszárdi vízbázisa, Magyarország egyik legjelentősebb hozammal bíró kútegyüttese.

Futuraqua ásványvíz
Kapcsolódó cikkek