Pénz- és tőkepiac

A BorsodChem átvesz egy Alteo leányt

Az adásvételi szerződés aláírásával a felek egy hosszútávú szerződésben vállalt kötelezettségüknek tesznek eleget.

Az Alteo és a BorsodChem üzletrész adásvételi szerződést kötöttek a BCTherm Energiatermelő és Szolgáltató Kft. 98 millió forint összegű jegyzett tőkéjének egészét megtestesítő üzletrésze tulajdonjogának átruházása tárgyában – tették közzé a BÉT honlapján.

A BC-Therm az Alteo egyik – konszolidációba be nem vont – leányvállalata, amely még a 2000-es években egy nagyteljesítményű gőzkazánt létesített a BorsodChem területén, kizárólag azzal a céllal, hogy a BorsodChem gőzigényét kiszolgálja.

Fotó: Kallus Gyögy / VG

Az adásvételi szerződés aláírásával a felek az általuk – a kazántelep létesítését követően – megkötött hosszútávú hőszolgáltatási és kapacitáslekötési szerződésben vállalt kötelezettségüknek tesznek eleget, melynek értelmében a BorsodChem vállalta a BC-Therm üzletrészének megvásárlását a szerződésben meghatározott határidőre.

Az adásvételi szerződésben meghatározott úgynevezett zárási feltételek teljesítésével fog csak átszállni a BC-Therm jegyzett tőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrész tulajdonjoga az új tulajdonosra, a BorsodChem-re.

A megkötött adásvételi szerződés nem érinti a BorsodChem területén végzett üzemeltetési és karbantartási tevékenységet, a kazántelep üzemeltetését és karbantartását továbbra is az Alteo biztosítja.

Borsodchem Alteo
Kapcsolódó cikkek