Pénz- és tőkepiac

Független igazságügyi szakértőt javasol az OTT-ONE felügyelő bizottsága

Kétnapos összevont ülést tartott a felügyelő bizottság és az audit bizottság.

Az OTT-ONE felügyelő bizottsága és audit bizottsága április 26-án és 28-án összevont ülést tartott – tette közzé a társaság szerdán zárás után a BÉT honlapján.

A közös határozat szerint a felügyelő bizottság és az audit bizottság felhívja a társaság igazgatóságát, hogy a könyvvizsgáló visszalépése okául szolgáló körülmények megvizsgálása és a könyvvizsgálónak az egyes ügyletek vonatkozásában tett kifogásai megalapozottságának ellenőrzése érdekében bízzon meg független igazságügyi szakértőt azzal, hogy a független igazságügyi szakértői vizsgálat eredményéről az Igazgatóság haladéktalanul tájékoztassa a felügyelő bizottságot és az audit bizottságot.

Fotó: Shutterstock

A felügyelő bizottság és az audit bizottság felhívja továbbá a igazgatóságot a törvényes működés helyreállítására, így különösen arra, hogy az igazgatóság gondoskodjon könyvvizsgáló megválasztásáról, valamint a 2020. évi beszámolójának auditálásáról a lehető legrövidebb időn belül.

Az OTT-ONE részvényeinek kereskedését április 16-tól függesztette fel a Magyar Nemzeti Bank,

mivel a társaság hiányosan – lényegi, a megítélését potenciálisan érintő információt elhallgatva – tette közzé, hogy könyvvizsgálója visszaadta megbízását.

A technológiai vállalat később közzétett tájékoztatásából az is kiderült, hogy a könyvvizsgáló Report & Audit Kft. azért döntött a megbízás felmondásáról, mivel

egy adott partnerrel megkötött ügyletek esetében csalást gyanít, és valószínűnek tartja, hogy ez többször is előfordulhatott.

A pénteken kikerül a BUMIX kosárból.

részvény vizsgálat felfüggesztés audit bumix felügyelőbizottság OTT-ONE
Kapcsolódó cikkek